02.10.07

Lõpuks ometi! www.eurobulb.nl

Eile õhtul ilmusid mu postkasti arve Hollandist ja teade postkontorist, et on saabunud hr. Savisaarelt tellitud sibulad. Pakiteate servale oli usin postitöötaja pastakaga kirjutanud, et 29. septembril on postkontor suletud. Selline otstarbekas informatsioon, eriti 1. oktoobri õhtul. Ega ma postitöötajaid kiru, rohkem ikka Eesti Posti kui sellist, aga võib-olla kirun postitöötajaid ka, sest selle 3 km, mis mind postkontorist lahutab, kõnnin ma maha vähem kui poole tunniga. Autoga postiljonil kulub selleks 4 päeva. Hollandist tuli ka korrektsuse mõttes tühipaljas paberarve ja ei mingeid sibulaid. Tegi kohe närviliseks. Sibulad jõudsid alles täna kohale, kulleriga, uhkelt ja otse treppi.



"Uudishimu tappis kassi." See on küll üks õige väljend: kõik uus tuleb põhjalikult läbi uurida. Lillesibulad õnneks ei tapa (mõni ehk süües tapaks), aga herr Viktor on kunagi oma pea saunaahju ka pistnud: uus ahi oli ja nii põnevalt pragises. Ei saanud pakki õieti lahtigi, nii ägedalt pisteti nina vahele, lõika või kogemata vurrud maha.


Siin need hollandlased siis ongi! Kõige pealmine Isehakanud Lillekasvatajale. Kott kergelt rebenenud - ainult sellepärast, et ma sündisin lihtsalt natuke vale tähtede seisu ajal. Ma lähemas tulevikus blogin siin sellest, kuidas mul tavaliselt taimevahetused kulgeva. Kogemuste põhjal ma sisimas arvasin, et ega need sibulad kohale jõuagi: kui sa oled lubaduse andnud, teeb saatus kõik selleks, et sa seda lubadust täita ei saaks. Vähemalt korralikult mitte. Iseenesest, mis siis, et kott natuke lõhki, aga see on nii tüüpiline. Ja ainult see kott, ei ükski teine. Praegu ajab see mind küll naerma. Fataalne värk.

6 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ai-ai. Kesse kratsib minu kotti!

Kadakas ütles ...

Kas sul on alati kõik tellimused kenasti üle piiri saabunud? Ma mõtlen, et pole hakatud mingit deklarit või käibemaksu piiril otsa panema või jälgid tellides mingeid piirnorme? Ma tahaks talvel seemneid tellida, aga mõtlen, et kui palju võib...või millega arvestama peaks. Amazoni raamatutele korra lennutati käibemaks otsa.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tere! Tahtsin nõu küsida. Vaat, Sul on selline ilus pilt blogi eesotsas. Kuidas Sa ta sobivasse suurusesse said? Tahaks ka miskit pilti panna, mitu päeva juba katsetan aga hakkama ei saa.
PS Said ikka sibulad kätte?

Naano ütles ...

Vastan väga hilinenult, aga loodame, et ikka loete veel :)

Kadakale:
Tellin tavaliselt ainult EUst. Seal mingeid piiranguid ei tohiks küll olla. Teine lugu on nt. Ameerikast tellimisega. Ma täpselt ei mäletagi, aga see piirsumma oli vist 700 eeki. Igaljuhul selline üsna väike summa ja enam väljaspoolt EUd polegi tellinud, sest ükskord õnnestus mul ka üsna karm summa maksta, igaljuhul võttis pikaks ajaks maigutama.

Lillekasvatajale:
Katse-eksitus meetodil. Aiablogis mõõtudeks 637x176 ja seal veebiringi lehel 850x143. Jube juramine oli küll. Pealegi ei näita enamus kohti, kus pildid üleval, pildi õiget aadressi, sellega oli veel omaette jama. Kui Sul peaks probleem tekkima, et vaatamata kõigele blogger pilti ikkagi ei näita, siis anna teada, sest sellele probleemile leidus ka lahendus, mida ma praegu ei viitsi kirjutama hakata.

quu ütles ...

We ordered bulbs from Eurobulb too. What a great firm! Bulbs were big and no even single rotten bulbs! I can't wait your pics of those bulbs blooming! :)

Anonüümne ütles ...

Loe kogu blogi, paris hea