07.07.07

Pada sõimab katelt


Mind vaevab juba ammu pajavaimustus. Hiljuti leidsin rehest uue paja, mis kohe ka kasutust leidis. Järgmine suvi saab sinna sisse ehk mingi natuke korralikuma kompositsiooni tekitada, aga praegune petuunia ajab ka asja ära. Ma ei teagi õieti, mida ma selle "natuke korralikuma kompositsiooni" all silmas pean, midagi, mis pisut üle ääre ka ripub. See petuunia pidi ka rippuv olema, aga ega ta eriti ei ripu küll. Petuuniad kohe üldse tänavu ei kasva, ma ei tea, miks.


Vana saunakatel, mis välja sai lammutatud, oli mitu aastat metsmaasikatele koduks. Kevadel ostsin endale elu esimese kanna ja istutasin maasikad mujale. Kanna muidugi eriti ei edene, aga ega ma esimesel aastal õisi ei oodanud ka. Vapustav on aga rõngaslill (Lavatera), mis muudkui kasvab ja kasvab, aga õitsema ei hakka. Liiga palju head asja e. kõdusõnnikut. Mujal rõngaslilled õitsevad ammu, küll kolm korda madalamad kui katla isend. Teise serva külvasin kalifornia läänemaguna (Eschscholzia californica), see ka ei suvatse õitseda. Jääb üle loota, et mõne aja pärast puhkevad kõik ohjeldamatult õide, aga imelik näeb välja küll.
´
Kõige väiksem pada on ka juba mitu aastat maja küljes rippunud. Vanad lehmaketid on mu lemmikud ja kõik ronitaimed püüan ma ikka nende kettidega üles sättida. Pidin siis paja ka roostes kettidega saama, aga pada kuramus kisub kuidagi kiiva. Sain eelmisel kevadel begoonia mugulaid ja mu suureks üllatuseks õnnestus mul nad ületalve hoida, aga begoonia siia patta ei sobi, liiga päikesepaisteline koht ehk. Või vähemalt tundub nii. Peaks petuuniaga kohad ära vahetama.
´
Turkestanica oma blogis oma grillpajaga ajas mind tõsiselt ärevile. Pole julgenud veel mehele öeldagi, et nüüd viskame oma ufo-grilli rehte ja hakkame ka analoogset grillpajale vajaolevat kivitorni ehitama. Ei tea, kuidas selle autorikaitsega on? Praegu küll õue ära ufot kasutama.

1 kommentaar:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Autorikaitsega on nii, et see torn on kopitud vanadest lossivaremetest. Nii et algne autor 13. sajandist on ammu parematel jahimaadel.
Ârge siis vundamenti unustage! Ja arendage parem kohe seda ideed edasi sest meite pada on 2 aastat vana ja juba tahaks talle igasuguseid juurdeehitusi.
Aga jõudu ja edu ehitamisel!